Φάτε ρόδι, εκτός από τύχη φέρνει και καλή υγεία! | Cretan Food News
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Φάτε ρόδι, εκτός από τύχη φέρνει και καλή υγεία!

Φάτε ρόδι, εκτός από τύχη φέρνει και καλή υγεία!

RFN

Το ρόδι, σύμβολο της καλοτυχίας, της γονιμότητας και της αιωνιότητας αποτελεί μία πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών και χαρίζει υγεία και ευεξία στον οργανισμό. Ένα φρούτο με  χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνες , όπως τις C, K και φυλλικό οξύ αλλά και σε σίδηρο, κάλιο και  φυτικές ίνες.

Συγκεκριμένα, τα 100gr καθαρισμένου ροδιού περιέχουν:
Ενέργεια    51kcal
Φυτικές ίνες  4gr
Βιταμίνη C  13mg
Σίδηρος       0,7mg
Κάλιο       240mg
Καροτίνη    33μg
Νερό         80g
 
Η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C (μία κούπα καθαρισμένου ροδιού περιέχει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης) ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αποτελώντας ασπίδα έναντι των ιών και των μικροβίων.

Βασικό χαρακτηριστικό του ροδιού είναι οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες του, καθώς περιέχει τανίνες και φλαβονοειδή, που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Ταυτόχρονα, αποτρέπει τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών, προλαμβάνοντας τον καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη ή βοηθώντας αποτελεσματικά στη θεραπεία του.

Το ρόδι, επίσης, βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία στη ινσουλίνη και άλλους ακόμη παράγοντες που σχετίζονται με το μεταβολικό σύνδρομο.
Η μεγάλη περιεκτικότητα του σε νερό ξεδιψάει και ενυδατώνει τον οργανισμό, εφόσον η ημερησία κατανάλωση κατά μέσο όρο πρέπει να είναι 8 ποτήρια.

Κάτι που δεν πρέπει να παραλειφθεί είναι ότι η  συχνή κατανάλωση του χυμού ροδιού,  αυξάνει  τα επίπεδα τεστοστερόνης κι στα δυο φύλα. Ακόμα, ύστερα από έρευνες ο χυμός ροδιού (λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε πληθώρα αντιοξειδωτικών) συμβάλλει στην καλύτερη ροή του αίματος και κατ’ επέκταση την καλύτερη αιμάτωση και στυτική ικανότητα.

Ας εκμεταλλευτούμε  λοιπόν το αγαθό αυτό που η φύση μας χαρίζει απλόχερα αυτή την εποχή του χρόνου,  προσφέροντας στον οργανισμό μας όλα αυτά τα ευεργετικά του στοιχεία.