Περί "Μαργαρίτας" ο λόγος... | Cretan Food News
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Περί "Μαργαρίτας" ο λόγος...

Περί "Μαργαρίτας" ο λόγος...

Γράφει για την CFN ο Σταύρος Βασιλειάδης MIXOLOGIST – BARTENDER (stavros_pro.bartender@yahoo.gr)

Ανοιξιάτικη διάθεση, ηλιόλουστες ημέρες και χρωματιστά λουλούδια μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα αποχωρίζοντας σιγά - σιγά το κρύο mood του χειμώνα.

Η εργατική Πρωτομαγιά πλησιάζει κι όλοι θα νιώσουμε την επιθυμία για μια βόλτα στην εξοχή τηρώντας το έθιμο που δεν είναι άλλο από το διασκεδαστικό μάζεμα της μαργαρίτας. Ίσως σε πολλούς να γίνει συνειρμός με ίσως το πιο διάσημο cocktail του κόσμου που δεν είναι άλλο από τη "Μαργαρίτα".
Βέβαια το cocktail δεν έχει καμία σχέση με το λουλούδι (δε μπαίνει ως γαρνιτούρα!!!) αλλά δημιουργήθηκε για χάρη μιας γυναίκας με το όνομα Margarita.

Τι είναι λοιπόν αυτό το cocktail;
Υπάρχουν πολλές ιστορίες  για το πως φτιάχτηκε η πρώτη Μαργαρίτα. Μία από τις πιο παλιές ιστορίες, υποστηρίζει ότι το 1938 μια χορεύτρια που ονομαζόταν Marjorie King (Μαργαρίτα Βασιλιά) ήταν αλλεργική σε όλα τα οινοπνευματώδη εκτός από την τεκίλα και ζήτησε ένα κοκτέιλ από τον μπάρμαν στο μπαρ Rancho del Gloria, στην παραλία Rosarita του Μεξικού. Ο μπάρμαν μετέφρασε το όνομα της στα Ισπανικά και ονόμασε έτσι το κοκτέιλ προς τιμήν της.

Η "Μαργαρίτα" αποτελείται από 3 απλά υλικά: Λευκή τεκίλα, λικέρ πορτοκαλιού και φρέσκο χυμό λάιμ. Οι δοσολογίες όμως είναι μια "πονεμένη ιστορία". Οι γνώμες διαφέρουν από "ειδικό" σε "ειδικό" γι' αυτό και θα σας δώσω τις δυο πιο επικρατέστερες συνταγές κι απλά διαλέξτε οποία σας αρέσει.

MARGARITA
45ml Tequila Blanco
25ml Cointreau
15ml Fresh Lime Juice.

ή
 
45ml Tequila Blanco
25ml Cointreau
25ml Fresh Lime Juice
 
Μέθοδος: Shake
Ποτήρι: Margarita
Γαρνιτούρα: Αλάτι στο μισό χείλος του ποτηριού (εξωτερικά) κι ένα wedge lime

Εάν όμως αγαπητοί αναγνώστες έχετε όρεξη για κάτι διαφορετικό, στο DrinkEasy θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε διαφορετικές προτάσεις με βάση το εθνικό απόσταγμα του Mexico που δεν είναι άλλο από την Tequila. Ένα Mexico vs Thailand, μια East Floral Margarita και από την Πρωτομαγιά θα κάνει την εμφάνισή του ένα πολύ ενδιαφέρον twist του "Paloma" με ένα άκρως τροπικό και δροσιστικό feeling.

Enjoy the spring!
 
AND DON'T FORGET
THE BARTENDER IS YOUR BEST FRIEND
DRINK RESPONSIBLY
SUPPORT NICE BARS