Παραδοσιακά Μελομακάρονα
Παραδοσιακά Μελομακάρονα
Συνταγή: Ιωάννης Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 3
Γευστικά, τραγανά, παραδοσιακά μελομακάρονα! Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η CretanFoodNews.gr.
Υλικά για ένα κιλό αλεύρι
- 1 κ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250γρ. Λάδι ζεστό
- 250 γρ. Ζάχαρη Άχνη
- 180γρ. Μέλι
- 250 γρ. Νερό
- Χυμός πορτοκάλι
- 20 γρ. Κονιάκ
- 1κγ. Σόδα Μαγειρική
- 30 γρ Τριμμένο Γαρύφαλλο και Κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα δουλεύουμε μαζί με το μέλι επί 20 λεπτά. Τα πλάθουμε και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έχουμε μέλι και σιρόπι καλά δεμένο. Τα βουτάμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Τα πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα ψιλοκομμένη και κανέλα.