Οινοποιείο Δουλουφάκη | Cretan Food News
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Οινοποιείο Δουλουφάκη

Οινοποιείο Δουλουφάκη

Cretan Food News

Η ιστορία του οινοποιείου Δουλουφάκη από το 1930 έως σήμερα...

Η παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη στην αμπελοκαλλιέργεια και στην παραγωγή οίνων ξεκινάει περίπου το 1930, όταν πρώτος ο παππούς Δημήτρης Δουλουφάκης αρχίζει επαγγελματικά την παραγωγή οίνων σε παλιά πατητήρια. Το 1952, η οικογένεια λαμβάνει μέρος στην 17η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου και της αποδόθηκε έπαινος για την ποιότητα των προϊόντων της.

Σήμερα η αμπελουργική και οινολογική παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη συνεχίζεται από τον εγγονό Νίκο Γ. Δουλουφάκη, ο οποίος σπούδασε Οινολογία στην οινολογική σχολή  της Alba  στο Piemonte της Ιταλίας.Μετά το τέλος των σπουδών του, εργάστηκε σε οινοποιεία της περιοχής. Όταν επέστρεψε στην Κρήτη,  προχώρησε καταρχήν σε αναδιάρθρωση του ιδιόκτητου αμπελώνα με νέες ποικιλίες, χρησιμοποίηση μηχανικών μέσων και  με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους  καλλιέργειας.
Το οινοποιείο Δουλουφάκης βρίσκεται στις Δαφνές Ηρακλείου, στην Κρήτη, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε κατόπιν συνεννόησης από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-15:30. Στην αίθουσα γευσιγνωσίας μπορείτε να δοκιμάσετε τα κρασιά μας, να γνωρίσετε τα  χαρακτηριστικά τους καθώς επίσης τις ποικιλίες των σταφυλιών και τον κρητικό αμπελώνα.
Τα κρασιά Δουλουφάκη έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μία σειρά από διεθνείς διαγωνισμούς με βραβεία όπως Grand Gold Medal, Gold Metal, Silver Medal, Bronze Medal.
Βραβευμένα κρασιά για το 2013:
ΤοποθεσίαΔιαγωνισμόςWine & VintageAward

Θεσσαλονίκη13th International CompetitionWHITE HARE Red 2010Grand Gold medal

Θεσσαλονίκη13th International CompetitionFEMINA 2012Gold medal

Θεσσαλονίκη13th International CompetitionENOTRIA Red  2012Silver medal

ΓερμανίαGreek Wine Award WINE System AGENOTRIA Rose 2012Gold medal
 

Οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται εντός της αμπελουργικής ζώνης των Δαφνών σε υψόμετρο 300 περίπου μέτρων και η καλλιέργεια τους γίνεται με μηχανικά μέσα. Εκτός όμως από τα ιδιόκτητα αμπέλια, συνεργάζονται και με αγρότες της περιοχής, από όπου προμηθεύονται σταφύλια.
Οι ποικιλίες που φύονται είναι: Βηλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Malvasia, Μαντηλάρι , Chardonnay,Sauvignon Blanc,  Λιάτικο, Κοτσιφάλι,  Cabernet Sauvignon,Sangiovese και Syrah.

Διεύθυνση: Δαφνές Ηρακλείου, Ηράκλειο Κρήτης  Τ.Θ. Ε6  Τ.Κ. 70011
Τηλέφωνο: +30 2810 792017
Fax: +30 2810 792260
Web site: www.cretanwines.gr
E-mail: wines@cretanwines.gr
Facebook: Douloufakis Cretan Winery