Μπιφτέκι πεσκανδρίτσας | Cretan Food News
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Μπιφτέκι πεσκανδρίτσας

Μπιφτέκι πεσκανδρίτσας

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η CretanFoodNews.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 φιλέτα πεσκανδρίτσας
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 100ml ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • 4 αυγά
  • Μισό μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50γρ. καλαμποκάλευρο
  • 100γρ. αλεύρι (για το τηγάνισμα)
  • 50γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 20ml κρασί λευκό ημίγλυκο
  • 1 φύλλο σέλερι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Αποψύχουμε από την προηγούμενη ημέρα στη συντήρηση τα φιλέτα πεσκανδρίτσας, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε ένα ξύλο κοπής απλώνουμε τα φιλέτα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια μισού εκατοστού (0,5 cm).

Σε ένα μπολ βάζουμε την πεσκανδρίτσα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το πράσο, το σέλερι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρασί. Σπάμε τα αυγά μέσα στο μπολ και προσθέτουμε τη φρυγανιά και το καλαμποκάλευρο σιγά σιγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα, ώσπου το μίγμα να μπορεί να πλάθεται. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να «σφίξει», πλάθουμε τα μπιφτέκια πεσκανδρίτσας, πουδράρουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο.