Συνεχίζεται το πρόγραμμα ΙNTERREG ADRION για την προώθηση των αγροδιατροφικών εταιρειών | Cretan Food News
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ΙNTERREG ADRION για την προώθηση των αγροδιατροφικών εταιρειών

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ΙNTERREG ADRION για την προώθηση των αγροδιατροφικών εταιρειών

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος ΙNTERREG ADRION 2014-2020 πραγματοποιήθηκε,

την 1 Νοέμβριου 2018 στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης σύσκεψη υπό την προεδρία της Ελένης Χατζηγιάννη, προϊσταμένης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Βενιανακης ειδικός σύμβουλος του αντιπειφερειαρχη Χανίων Αποστολου Βουλγαρακη, η Χρύσα Χαριτακη-Μακρακη τμηματάρχης Φυτικής και Ζωικής παραγωγής  της ΔΑΟΚ Χανίων ως Συντονίστρια του προγράμματος , ο Μανώλης Βολικακης αν. τμ. Τουρισμού της ΠΕ Χανίων ως Οικονομικός Διαχειριστής του προγράμματος  και  ο Θοδωρής Τσιμρικίδης διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΕΤΑΝ) του Επιμελητηρίου Χανίων.
 
Το  πρόγραμμα υλοποιείται από 10 εταίρους από 5 χώρες Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Αλβανια και Σερβία. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Επιμελητήριο Χανίων και συμμετέχουν Περιφέρεια Κρήτης,  Πολυτεχνείο Κρήτης, INSULEUR, Αλβανία (Ένωση Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων Αλβανίας), Ιταλία (Επαρχία της Potenza, ΠανεπιστΘήμιο Basilicata, Γενική Συνομοσπονδία Γεωργίας), Σερβία (Επιμελητήριο Σερβίας) και Σλοβενία (Ινστιτούτο για Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανάπτυξης – Ε-zvod).
 
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.060.000 €, διάρκεια 24 μήνες και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών εταιρειών, όπως και στην εξεύρεση τρόπων προώθησης και δικτύωσης της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο, μέσα από την ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων.