Ιούνιος, ο μήνας του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία | Cretan Food News
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Ιούνιος, ο μήνας του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία

Ιούνιος, ο μήνας του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία

Πηγή:www.newwinesofgreece.com

Άρωμα ελληνικού κρασιού έχει και ο φετινός Ιούνιος στην Αυστραλία, καθώς από τις 7 έως τις 25 του μήνα θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις προβολής και παρουσίασης των Wines of Greece για ειδικά κοινά και καταναλωτές

(masterclasses, roadshow , καταναλωτικές εκδηλώσεις κλπ) σε 4 μεγάλες Αυστραλιανές πόλεις, στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής και προώθησης μέσω της ΚΟΑ Οίνου, που υλοποιεί η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το Σύδνεϋ (στις 7/6, αλλά θα γίνουν ακόμη δυο στις 18 και 23) ενώ οι άλλοι σταθμοί προβολής είναι: Μπρισμπέιν (14/6), Αδελαΐδα (19-20/6) και Μελβούρνη (24 και 25/6). Θα παρουσιαστούν κρασιά από ονομαστές ελληνικές ποικιλίες και ζώνες παραγωγής οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Σημειώνεται ότι η συστηματική και επικεντρωμένη προσπάθεια προβολής των ελληνικών κρασιών από την ΕΔΟΑΟ, με τη συνεργασία του Enterprise Greece αλλά και την πολύτιμη στήριξη των πρεσβευτικών και προξενικών αρχών, αποδίδει καρπούς και ήδη στην Αυστραλία, διαπιστώνεται αύξηση 20% των εξαγωγών του ελληνικού κρασιού κατά τα τελευταία 4 χρόνια.
 
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι στους καταλόγους των κορυφαίων εστιατορίων περιλαμβάνονται πλέον και ελληνικοί οίνοι.