Ριζότο θαλασσινών | Cretan Food News
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Ριζότο θαλασσινών

Ριζότο θαλασσινών

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η CretanFoodNews.gr.

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό ρύζι arborio
  • 350γρ. γαρίδες καθαρισμένες Νο3
  • 350 γρ. μύδια με το κέλυφος
  • 200γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 10 τοματίνια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 800ml νερό ή ζωμός  λαχανικών
  • 50ml ελαιόλαδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με όλο το ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφού πάρει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις ροδέλες καλαμαριού, τις γαρίδες και τα μύδια. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για δύο λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ανακατεύουμε ελαφριά ώστε να μην σπάσουν τα κελύφη από τα μύδια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το δενδρολίβανο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας σταδιακά 800ml νερό ή τον ζωμό λαχανικών. 2-3 λεπτά πριν είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε τα τοματίνια και τον χυμό από τον λεμόνι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.