Τορτίγιες με κοτόπουλο, λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού | Cretan Food News
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Τορτίγιες με κοτόπουλο, λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Τορτίγιες με κοτόπουλο, λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η CretanFoodNews.gr.

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 τορτίγιες
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 200γρ. γιαούρτι αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ¼ ματσάκι ψιλοκομμένος δυόσμος
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το λεμόνι, τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά,  τα φιλέτα του κοτόπουλου που έχουμε αλατοπιπερώσει προηγουμένως.
Όταν θωρακιστούν και από τις δυο πλευρές χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν καλά. Όταν είναι έτοιμα τα κόβουμε σε λωρίδες.
Απλώνουμε τις τορτίγιες και μοιράζουμε σε ίση ποσότητα τη σάλτσα γιαουρτιού, τα μπαστουνάκια λαχανικών και τις λωρίδες κοτόπουλου. Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολό και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Το αφήνουμε στον φούρνο στους 150oC για 7 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά.