Φιλέτα γλώσσας παναρισμένα με δίκταμο και ξύσμα λεμονιού | Cretan Food News
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Φιλέτα γλώσσας παναρισμένα με δίκταμο και ξύσμα λεμονιού

Φιλέτα γλώσσας παναρισμένα με δίκταμο και ξύσμα λεμονιού

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η CretanFoodNews.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα γλώσσας καθαρισμένα
  • 150γρ. αλεύρι
  • 10γρ μαγιά ξηρή
  • 250ml νερό χλιαρό
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 μια κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δίκταμο ξερό
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ¼ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Επιπλέον ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με το χλιαρό νερό προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, τον χυμό λεμονιού,το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, το δίκταμο, το αλάτι,το πιπέρι, το ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και προσθέτουμε  σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να μην υπάρχουν σβόλοι από το αλεύρι. Σκεπάζουμε το μείγμα μας με μία ζεστή πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει.  Μετά από 20 λεπτά περίπου βουτάμε τα φιλέτα της γλώσσας στο μείγμα και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό λάδι. Η φωτιά μας θα πρέπει αρχικά όταν βουτάμε το ψάρι στο ελαιόλαδο να είναι πολύ δυνατή και στη συνέχεια την μετριάζουμε. Βγάζοντας τα φιλέτα από το τηγάνι τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, τα σερβίρουμε ζεστά και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.