Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, τυρί ανθότυρο και ζεστ λεμονιού | Cretan Food News
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, τυρί ανθότυρο και ζεστ λεμονιού

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, τυρί ανθότυρο και ζεστ λεμονιού

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 25'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η CretanFoodNews.gr.

Υλικά για 4 άτομα

  • 500γρ. spaghetti No10
  • 250γρ. κολοκυθάκια λεπτοκομμένα κατά μήκος
  • Ζεστ από δυο λεμόνια
  • 100γρ. τριμμένο ανθότυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 100ml ζωμός από κοτόπουλο
  • 50ml λευκό κρασί
  • Χυμός από δύο λεμόνια
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λεπτοκομμένα κολοκυθάκια. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και όταν ροδίσουν τα σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού αλατοπιπέρώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο. Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει και βράζουμε παράλληλα τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με το τριμμένο ανθότυρο και το ζεστ λεμονιού.