3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο 2018 στο Βελιγράδι | Cretan Food News
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο 2018 στο Βελιγράδι

3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο 2018 στο Βελιγράδι

Η εκδήλωση http://www.greekweekend.org/ θα πραγματοποιηθεί για 3η φορά τον ερχόμενο Μάϊο στην κεντρική πλατεία του Βελιγραδίου - Trg Republike, που αποτελεί την πιο γνωστή πλατεία της Σερβίας.

Ο διοργανωτής που υλοποίησε την αρχική ιδέα σε δύο πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις – 2016 και 2017 - είναι η Διεθνής Ένωση Φιλίας (International Friendship Associaton - IFA) από το Βελιγράδι.

Η εκδήλωση συνοδεύεται από πολλά πολιτιστικά και μουσικά προγράμματα. Χορευτικές ομάδες από την Ελλάδα παρουσιάζουν διαφορετικούς Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ζωντανή ορχήστρα παίζει παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική μουσική. Κατά την διάρκεια του Ελληνικού Σαββατοκύριακου, θίασοι από την Σερβία παρουσιάζουν στα θέατρα τους Ελληνικές παραστάσεις και ανάλογη θεματολογία. Εκθέτες είναι τουριστικοί οργανισμοί, διανομείς τροφίμων και ποτών από όλη την Ελλάδα, Τράπεζες και άλλοι οργανισμοί. Ο κύριος λόγος της διοργάνωσης του Ελληνικού Σαββατοκύριακου στην Σερβία είναι οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις των δύο λαών. Η εκδήλωση έχει ως σκοπό την περαιτέρω προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών μας σε πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Το 1ο και 2ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο που έγιναν το 2016 https://www.youtube.co/watch?v=mQQTjSEMnXE και 2017 https://www.youtube.com/watch?v=9NCHIoxswqM ήταν από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις στο Βελιγράδι, καμία άλλη χώρα δεν είχε ανάλογη προβολή στο κέντρο του Βελιγραδίου όπως η Ελλάδα. Ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών καθώς και η πολύ μεγάλη υποστήριξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην εκδήλωση, είναι η απόδειξη ότι οι Σέρβοι βλέπουν την Ελλάδα ως μια πολύ φιλική χώρα που αποτελεί τον πλέον αγαπητό τουριστικό προορισμό, απολαμβάνοντας τον ελληνικό πολιτισμό και όλα τα προϊόντα που προέρχονται από αυτήν.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της πόλης του Βελιγραδίου, του Τουριστικού Οργανισμού της Σερβίας, της Πρεσβείας της Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).