Στην έκθεση ANUGA 2017 το Επιμελητήριο Ηρακλείου | Cretan Food News
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Στην έκθεση ANUGA 2017 το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Στην έκθεση ANUGA 2017 το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Δυναμική και εποικοδομητική παρουσία στην έκθεση ANUGA 2017 της Κολωνίας στη Γερμανία έχουν και φέτος οι επιχειρήσεις -  μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της  μεγαλύτερης Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών στον κόσμο πραγματοποιώντας κατ’ ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) με εκπροσώπους της διεθνούς αγοράς.

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έκθεση διοργανώθηκαν B2B επιχειρηματικές επαφές Tour d' Europe-Anuga-Pre-event μεταξύ εισαγωγέων/διανομέων του κλάδου τροφίμων & ποτών στη Γερμανία και παραγωγών προϊόντων από τις συμμετέχουσες χώρες, μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ως μέλος του Enterprise Europe Network που οργάνωσε τις συναντήσεις αυτές, εξασφάλισε τη συμμετοχή των μελών του, τα οποία εκπροσωπήθηκαν από στελέχη τους -όπου αυτό δεν κατέστη δυνατό, από στελέχη του Επιμελητηρίου- παρουσίασαν τα προϊόντα τους και συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

"Brokerage events όπως αυτά με σύνδεση επιχειρήσεων με προκαθορισμένα προφίλ συνεργασιών αποτελούν δυνατό, δωρεάν εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων", δήλωσε ο Α' Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κολωνία ως επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου.

"Για το λόγο αυτό", συμπλήρωσε ο κ. Φραγκάκης, "ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη μας να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του Επιμελητηρίου  - κ. Καλλιάνη (2810 -247049) και κα Μπάκιντα (2810 -247021) - ώστε να εγγραφούν στην πλατφόρμα του Enterprise Europe Network και να έχουν άμεση επαφή με επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τα κρητικά προϊόντα ".

Οι 12 επιχειρήσεις, που λαμβάνουν μέρος στην αποστολή, φιλοξενούνται στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και πρόκειται για τις εξής:
Μελίγυρις-Στεφανάκης (μέλι)
Ευριπίδης-Μελαμπιανάκης (ελαιόλαδο)
Hellenic aloe (προϊόντα αλόης)
Crete-oil-Αλμπαντάκης (ελαιόλαδο)
Dictamus-Μάνος (βότανα)
Α.Σ. Βιάννου (ελαιόλαδο)
Τσατσάκης - baking stories (αρτοποιήματα-παξιμαδια)
Felea Goods - Γιαννουλάκης (ελληνικά προϊόντα γκουρμέ)
Critida-Ανδρεαδακης (ελαιόλαδο)
Ασσαργιωτάκης (ελαιόλαδο)
Κυδωνάκης (ελαιόλαδο)
Μποτζάκης (ελαιόλαδο)

Να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου επιδοτεί τη συμμέτοχη επιχειρήσεων-μελών του σε μια έκθεση το χρόνο και για την επιτυχή παρουσία στην ANUGA 2017 υπήρξε συνεργασία με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια και την Περιφέρεια Κρήτης.