Πανελλήνια Σύσκεψη Οινοποιητικών Συνεταιρισμών στην ΚΕΟΣΟΕ με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Σταύρου Αραχωβίτη | Cretan Food News
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Πανελλήνια Σύσκεψη Οινοποιητικών Συνεταιρισμών στην ΚΕΟΣΟΕ με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Σταύρου Αραχωβίτη

Πανελλήνια Σύσκεψη Οινοποιητικών Συνεταιρισμών στην ΚΕΟΣΟΕ με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Σταύρου Αραχωβίτη

Πηγή:www.keosoe.gr

Τα ζητήματα αιχμής που απασχολούν τον συνεταιριστικό χώρο και τα ειδικά θέματα του αμπελοοινικού τομέα,

θα εξετασθούν στην σύσκεψη που διοργανώνει η ΚΕΟΣΟΕ σήμερα στα γραφεία της. Στην εν λόγω ΣΥΣΚΕΨΗ έχει κληθεί και θα παρευρεθεί ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κος ΣΤ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ. Τα θέματα που θα εξετασθούν αφορούν:

  1. Την ενιαία συνεταιριστική εκπροσώπηση και τις προϋποθέσεις συγκρότησης της Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ε.)
  2. Τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του κρασιού και το Στρατηγικό Σχέδιο της ελληνικής αμπελουργίας, θέματα που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Β. ΑΡΓΥΡΗΣ.
  3. Τον ΕΝΦΙΑ των συνεταιριστικών ακινήτων
  4. Την φορολόγηση των συνεταιρισμένων αγροτών
  5. Την ΚΑΠ μετά το 2020 και τις επιδράσεις της στον ελληνικό αμπελοοινικό τομέα
  6. Ειδικά θέματα των συνεταιρισμών μελών της ΚΕΟΣΟΕ

Στη σύσκεψη και στη συζήτηση, που θ’ ακολουθήσει η ΚΕΟΣΟΕ ευελπιστεί, πως θα αποσαφηνισθούν τόσο οι προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα ζητήματα αιχμής όσο και οι λύσεις των προβλημάτων, που θα τεθούν απ’ τις παριστάμενες διοικήσεις των συνεταιρισμών.

Στη συνέχεια της σύσκεψης θα ακολουθήσει ενημερωτική παρουσίαση από τον προϊστάμενο του τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών του Υπ.Α.Α.Τρ κ. Διονύση Γραμματικό με θέμα την ψηφιακή συμπλήρωση των Δηλώσεων Παραγωγής, οι οποίες υποβάλλονται φέτος για πρώτη φορά.