Taste Academy - Κώστας Ντερέκας | Cretan Food News
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Taste Academy - Κώστας Ντερέκας

Taste Academy - Κώστας Ντερέκας

CFN

Κάνε στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων «Taste academy» το πρώτο βήμα στο δρόμο της επαγγελματικής αποκατάστασης!

Μαγειρική
Μία ειδικότητα με διαχρονικά αυξημένη ζήτηση και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση ακόμη και σε δύσκολες οικονομικές περιόδους, αφού συνδέεται άρρηκτα με τον τομέα του Τουρισμού, ο οποίος αποτελεί τον πυλώνα της οικονομίας της Ελλάδας.
Σε έναν καλό και άριστα καταρτισμένο επαγγελματία, θα δοθούν σίγουρα πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας και εξέλιξης στο χώρο του επισιτισμού. Ο απόφοιτος της ειδικότητας Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς και σε αυτόνομες εστιατοριακές επιχειρήσεις, σε κρουαζιερόπλοια, catering κ.ά.

Μέρος των Αρμοδιοτήτων του θα είναι να:

 • Μεριμνά για την επάρκεια σε κατάλληλες πρώτες ύλες για την παρασκευή των εδεσμάτων σε συνεργασία με τον υπεύθυνο τροφοδοσίας και τον ιδιοκτήτη ή διευθυντή της επισιτιστικής μονάδας.
 • Ελέγχει την ποιότητα των πρώτων υλών.
 • Γνωρίζει και εφαρμόζει τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής σε κάθε στάδιο της εργασίας του.
 • Φροντίζει για τη σύνθεση και παρουσίαση του εδεσματολογίου της επισιτιστικής μονάδας.
 • Φροντίζει για τη σωστή παρασκευή των εδεσμάτων.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στο τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής.
 
Ζαχαροπλαστική - Αρτοποιία
Η Αρτοποιία και η Ζαχαροπλαστική αποτελούν δύο από τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες στο χώρο της εστίασης. Χωρίς τα αρτοσκευάσματα και τα γλυκά, καμία κουζίνα δεν είναι και δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη. Η διαφοροποίηση μεταξύ των δύο αυτών επαγγελμάτων είναι ότι ο Αρτοποιός εργάζεται με πρώτη ύλη το αλεύρι, ενώ ο Ζαχαροπλάστης με πρώτη ύλη τη ζάχαρη. Και οι δύο προσφέρουν γαστρονομικές απολαύσεις, γευστικά και ελκυστικά προϊόντα με τεράστια απήχηση.

Το πρόγραμμα σπουδών «Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» αποσκοπεί στη δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών, που μπορούν να ανοίξουν δικό τους Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο, να απασχοληθούν ως ζαχαροπλάστες – αρτοποιοί σε κάθε είδους επιχείρηση παραγωγής γλυκών και αρτοσκευασμάτων.

Ο συνδυασμός εργαστηριακής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης δημιουργεί επαγγελματίες που παρασκευάζουν κάθε είδους γλυκά και επιδόρπια, εκτελώντας με ακρίβεια συνταγές παραδοσιακής ή μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, βασιζόμενοι σε αγνά υλικά και αυθεντικές πρώτες ύλες όπως ζάχαρη, αβγά, γάλα, σοκολάτα, αλεύρι κ.ά.

Η εκπαίδευση καλλιεργεί συστηματικά το γευστικό και αισθητικό κριτήριο των σπουδαστών, δίνοντας τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γνωρίζουν και να ελέγχουν την ποιότητα των πρώτων υλών, να λειτουργούν με ακρίβεια τον μηχανολογικό εξοπλισμό, να καθορίζουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, να διευρύνουν το φάσμα των παραγόμενων γλυκών και αρτοσκευασμάτων. Κατακτούν γνώσεις διαιτητικής, τροφογνωσίας, χημείας τροφίμων και αρτοποιητικής νομοθεσίας, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις τεχνικές προώθησης προϊόντων και την επιχειρηματικότητα, που θα τους βοηθήσει στο μεγάλο επαγγελματικό βήμα, την απόκτηση ατομικής επιχείρησης Ζαχαροπλαστείου – Αρτοποιείου.

Με την δυνατότητα έμμισθης πρακτικής απασχόλησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, οι σπουδαστές αρχίζουν να εξοικειώνονται στις συνθήκες εργασίας και ενισχύουν το βιογραφικό τους με την αναγκαία προϋπηρεσία.
Η επαγγελματική αποκατάσταση έρχεται με τη λήξη των σπουδών σε επιχειρήσεις που εμπιστεύονται το υψηλό επίπεδο των αποφοίτων μας.

Αρμοδιότητές του θα είναι:

 • Η επιλογή και ο ποιοτικός έλεγχος των πρώτων και βοηθητικών υλών και η προμήθειά τους
 • Η προβολή και διάθεση των προϊόντων
 • Η βελτίωση των ήδη παραγομένων προϊόντων
 • Ο σχεδιασμός και η παραγωγή νέων προϊόντων
 • Η αξιολόγηση από οικονομικής πλευράς των προϊόντων, η ανάλυση των στοιχείων του κόστους κ.ά.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στο τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής.
 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – BAR
Μία ειδικότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τομέα του τουρισμού και επισιτισμού παρέχει πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση και πολύ καλές απολαβές για τους καλούς επαγγελματίες του είδους.
Ο απόφοιτος της ειδικότητας Εστιατορικής τέχνης μπορεί να εργαστεί σε όλων των ειδών τις επισιτιστικές επιχειρήσεις όπως εστιατόρια ξενοδοχείων, αυτόνομα εστιατόρια, εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης, σε bar, καφετερίες, εταιρίες catering, σε κρουαζιερόπλοια κ.ά.

Μέρος των Αρμοδιοτήτων του θα είναι:

 • Η εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μίας επισιτιστικής μονάδας σε θέματα σίτισης
 • Να δίνει επεξηγήσεις σχετικά με το menu
 • Να σερβίρει σύμφωνα με τους κανόνες της τραπεζοκομίας
 • Να προτείνει παρασκευές συνδυάζοντας και τις γνώσεις Διαιτολογίας κ.ά.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στο τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής.
 
Ταχύρυθμη Εκπαίδευση
Η Taste Academy συνεργάζεται ως αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο με την ACTA η οποία αποτελεί τον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των σύγχρονων και μελλοντικών απαιτήσεων της αγοράς εργασίας προσφέροντας σπουδές αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση για τα οφέλη της διαδικασίας πιστοποίησης προσόντων των επαγγελματιών στους τομείς:

 • Μαγειρικής Τέχνης
 • Αρτο-Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
 • Εστιατορικής Τέχνης
 • Ξενοδοχειακής Τέχνης
 • Bar

τους ενημερώνουμε για τη δυνατότητα να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή και να παρακολουθήσουν τον κύκλο μαθημάτων 180 ωρών, που οδηγεί στην άμεση πιστοποίηση των προσόντων τους. Ο αριθμός των πιστοποιήσεων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά προτεραιότητα με βάση το χρόνο εγγραφής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής καθώς και αναλυτικές πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810280280 ή 6944905212 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@tasteacademy.gr
 
Σύγχρονα εργαστήρια
Η Taste Academy στα 900τ.μ. των κτιριακών της εγκαταστάσεων διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια έτσι ώστε η εκπαίδευση των σπουδαστών της να γίνεται καλύτερη και πληρέστερη.

Έμμισθη Πρακτική Άσκηση
Η Taste Academy με τις συνεργασίες τις οποίες έχει με επιτυχημένες επιχειρήσεις στο τομέα της Μαγειρικής, Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής, και Επισιτισμού, εγγυάται την έμμισθη πρακτική εξάσκηση όλων των σπουδαστών της.

Εκπαιδευτικό προσωπικό
Οι εκπαιδευτές μας, πιστοποιημένοι από τον ΕΟΠΠΕΠ, έχουν τόσο διδακτική όσο και επαγγελματική εμπειρία που καθιστούν σίγουρη τη σωστή και πλήρη εκπαίδευση των σπουδαστών μας.
 
Βρείτε την επιχείρηση στο Facebook: Ακαδήμεια Σχολή Γεύσης (Taste Academy)

 

Τοποθεσία: