Χοχλιοί μπουμπουριστοί | Cretan Food News
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό χοχλιούς
  • 150 γρμ. καλό ξύδι
  • αρκετό αλάτι
  • 150 γρμ. ελαιόλαδο
  • 50 γρμ. φρέσκο δενδρολίβανο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους χοχλιούς από τη μεμβράνη μπροστά.  Πασπαλίζουμε ένα τηγάνι με πολύ αλάτι, τοποθετούμε τους χοχλιούς με το κεφάλι προς το αλάτι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να κολλήσουν με το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι για να ψηθούν και το δενδρολίβανο. Τέλος σβήνουμε με το ξύδι. Είναι έτοιμοι όταν εξατμιστεί σχεδόν όλο το ξύδι.