Χοχλιοί με ξύδι, δάφνη και αρισμαρί | Cretan Food News
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Χοχλιοί με ξύδι, δάφνη και αρισμαρί

Χοχλιοί με ξύδι, δάφνη και αρισμαρί

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News

Υλικά

  • 1 κιλό χοχλιοί
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωναράκια αρισμαρί
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καβούκια από τους χοχλιούς. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τους χοχλιούς να βράσουν. Όταν είναι έτοιμοι τους σουρώνουμε, τους βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και ρίχνουμε επιπλέον λίγο ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

Tips: 
Εάν οι χοχλιοί βράσουν περισσότερο από όσο πρέπει τότε δεν ξεκολλάνε από τα καβούκια τους.