Χοιρινή σπάλα με κυδώνια | Cretan Food News
Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Χοιρινή σπάλα με κυδώνια

Χοιρινή σπάλα με κυδώνια

Συνταγή: Κρεοπωλείο Παυλάκης
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 4

Ευχαριστούμε το Κρεοπωλείο Παυλάκης στο Ηράκλειο για τη συνταγή που έστειλε στην CretanFoodNews.gr.

Υλικά για 4 άτομα

  • Σπάλα χοιρινή 800γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 300 γρ. αρωματικά λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι)
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Λευκό κρασί
  • Φον μοσχαριού σκούρο
  • 2 τεμ. Κυδώνια
  • 40γρ ζάχαρη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη σπάλα από το περιττό λίπος. Αλατοπιπερώνουμε και της τυλίγουμε σε ρολό δένοντας με το σκοινί.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε τα αρωματικά λαχανικά και το σκόρδο.  Βάζουμε τη σπάλα σε ένα ταψί , περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λαχανικά μας και αφήνουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο 170-180ο C για 15’. Έπειτα προσθέτουμε το λευκό κρασί και το φον και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1 ½ ώρα γυρίζοντας συχνά και διαβρέχοντας με τους χυμούς του ψησίματος.

Πλένουμε τα κυδώνια και τα ψήνουμε με την φλούδα τους για 20-30’ στους 180ο C. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε κυδωνάτα. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα βάζουμε και αυτά μαζί με την σπάλα μας για 10-15’ να καραμελώσουν.

Βγάζουμε τη σπάλα, κόβουμε σε λεπτές φέτες γαρνίρουμε με τα κυδώνια και σκεπάζουμε με την σάλτσα ψησίματος.

Προσοχή: Τα κυδώνια μαυρίζουν εύκολα για αυτό πρέπει να μην καθαριστούν πριν το ψήσιμο.

Θρεπτική ανάλυση:Θερμίδες: 1.125 Kcal, Πρωτεΐνες: 44,8 gr, Λίπη: 100gr, Υδατάνθρακες: 36,8 gr