Φτιάξτε την πιο νόστιμη νηστίσιμη pizza με τα χεράκια σας! | Cretan Food News
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Φτιάξτε την πιο νόστιμη νηστίσιμη pizza με τα χεράκια σας!

Φτιάξτε την πιο νόστιμη νηστίσιμη pizza με τα χεράκια σας!

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News

Τα υλικά είναι για 2 πίτσες μεσαίου μεγέθους
Υλικά για το ζυμάρι

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 75γρ. γιαούρτι αγελαδινό (προαιρετικά, εάν δεν νηστεύετε και τα τυροκομικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 ½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2  φλιτζάνια ζεστό νερό

 
Υλικά για τη σάλτσα

  • 3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένo
  • 1/3  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ρίγανη, μαϊντανός, πιπέρι (προσθέστε την ποσότητα που σας αρέσει)

 
Υλικά για την pizza

  • 700γρ.  τυρί από σόγια τριμμένο (νηστίσιμο)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
  • 100γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • Λίγο αλάτι

 
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την παρασκευή του ζυμαριού μας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε  τη μαγιά, τη ζάχαρη το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ζεστό  νερό. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γιαούρτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώσπου να γίνει μια ελαστική ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Εάν η ζύμη φαίνεται λίγο κολλώδης, προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Σε μία επίπεδη αλευρωμένη επιφάνεια πιέζουμε τη ζύμη με την παλάμη του χεριού μας. Διπλώνουμε τη ζύμη και επαναλαμβάνουμε. Τοποθετούμε  τη ζύμη σε ένα μπολ που το έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο. Το σκεπάζουμε με ένα πανί και περιμένουμε για 45 λεπτά περίπου.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη. Την τοποθετούμε σε δυο ταψάκια.

Όση ώρα περιμένουμε να φουσκώσει το ζυμάρι μας, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μαζί. Δοκιμάστε την, για να προσθέσετε την ανάλογη ποσότητα μυρωδικών  που σας αρέσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Cο. Αφού η σάλτσα μας είναι έτοιμη, παίρνουμε τα ταψάκια με τη ζύμη και μοιράζουμε τη σάλτσα πάνω στα ζυμάρια. Με ένα κουτάλι απλώνουμε καλά, να πάει η σάλτσα παντού. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και πάνω σε αυτό όλα τα υπόλοιπα υλικά (την ντομάτα, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές). Ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Tips: 
Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε την pizza σας νηστίσιμη, προσέξτε την αλμυρότητα του κανονικού τυριού και των αλλαντικών.