Φιλέτο σαρδέλας με σκόρδο και μαϊντανό | Cretan Food News
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

Φιλέτο σαρδέλας με σκόρδο και μαϊντανό

Φιλέτο σαρδέλας με σκόρδο και μαϊντανό

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η CretanFoodNews.gr.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σαρδέλες φιλέτο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα ταψί βάζουμε τις σαρδέλες με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι,  το σκόρδο και τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε το μείγμα με τις σαρδέλες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά.