Φασόλια με κάστανα και πορτοκάλι | Cretan Food News
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Φασόλια με κάστανα και πορτοκάλι

Φασόλια με κάστανα και πορτοκάλι

Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρμ. φασόλια μέτρια (μουσκεμένα 12 ώρες)
  • 250 γρμ. κάστανα καθαρισμένα (επίσης μουσκεμένα)
  • 150 γρμ. φλούδα πορτοκαλιού ξερή
  • 200 γρμ. καρότο, κομμένο ροδέλες
  • 2 φύλλα σέλινο, κομμένο καρέ
  • 2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα καρέ
  • 150 γρμ. ελαιόλαδο
  • 200 γρμ. τομάτα τριμμένη
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, δάφνη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια σε διπλάσια ποσότητα νερού απ’ το βάρος τους.
Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τα κάστανα, την τομάτα και τον πελτέ.  Ψιλοκόβουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο τσουκάλι μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη.
Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το τσουκάλι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Tips: 
Τα φασόλια είναι έτοιμα όταν χυλώσουν