Τυρόπιτα με κανταΐφι από την Πελαγία | Cretan Food News
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

Τυρόπιτα με κανταΐφι από την Πελαγία

Τυρόπιτα με κανταΐφι από την Πελαγία

Συνταγή απο τους αναγνώστες μας
Χρόνος Προετοιμασίας: 80'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνουν οι αναγνώστες της  Cretan Food News. Σας ευχαριστούμε!

Υλικά

  • 1 συσκευασία κανταΐφι (450 γρ.)
  • Μισό κιλό φέτα
  • 250γρ. μυζήθρα
  • 2 αυγά ολόκληρα και 4 ασπράδια
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • Πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη λιωμένη για το κανταΐφι

 
Εκτέλεση
Ξαίνω το κανταΐφι και το περιβρέχω με τη λιωμένη μαργαρίνη. Στρώνω το μισό σε λαδωμένο ταψί, λιώνω τη μυζήθρα και τη φέτα με πιρούνι, ανακατεύω αβγά με γάλα και τα ρίχνω στο τυρί. Ρίχνω το πιπέρι ανακατεύω και ρίχνω όλο το μείγμα στο ταψί, σκεπάζω με το άλλο μισό κανταΐφι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.