Τσιπούρα φουρνιστή με λεμόνι και μαϊντανό | Cretan Food News
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Τσιπούρα φουρνιστή με λεμόνι και μαϊντανό

Τσιπούρα φουρνιστή με λεμόνι και μαϊντανό

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 45'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η CretanFoodNews.gr.

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 τσιπούρες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 40γρ. λευκό κρασί
  • ½  ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα ταψί βάζουμε τις τσιπούρες, τις οποίες πριν έχουμε καθαρίσει και τις έχουμε πλύνει καλά.  Τις βρέχουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο και το κρεμμύδι, και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε στο ταψί 100ml νερό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.