Σύγκλινο με παστοφάσουλα, πατάτες και πράσα | Cretan Food News
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Σύγκλινο με παστοφάσουλα, πατάτες και πράσα

Σύγκλινο με παστοφάσουλα, πατάτες και πράσα

Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας
Χρόνος Προετοιμασίας: 50'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα (σύγκλινο)
  • ½ κιλό παστοφάσουλα
  • ½ κιλό πράσα κομμένα κατά μήκος και μετά στα τέσσερα
  • ½ κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
  • ½ κιλό τομάτα κονκασέ
  • 50 γρμ. πελτέ τομάτα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 μάτσο σέλινο κομμένο κατά μήκος και μετά στα τέσσερα
  • 100 γρμ. λευκό κρασί
  • 50 γρμ. ξύδι
  • 100 γρμ. ελαιόλαδο
  • κύμινο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση για το σύγκλινο
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2 εκατοστών, το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να λιώσει το λίπος. Το βάζουμε σε ένα σκεύος με αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Πρέπει να μείνει μια εβδομάδα.

Παρασκευή συνταγής
Βράζουμε τα φασόλια για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.  Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα, το σύγκλινο, τα φασόλια, το σέλινο, τα πράσα και τις πατάτες. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ. Μετά από λίγο βάζουμε την τομάτα, τον πελτέ και τα αφήνουμε να ψηθούν. 10 λεπτά  πριν ετοιμαστεί, βάζουμε λίγο ξύδι.