Σφακιανή ομελέτα με κολοκύθια και ανθόγαλο | Cretan Food News
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Σφακιανή ομελέτα με κολοκύθια και ανθόγαλο

Σφακιανή ομελέτα με κολοκύθια και ανθόγαλο

Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά

  • 2 κιλά κολοκύθια
  • 600-800 γρ. ανθόγαλο
  • 400 γρ. γάλα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 8 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε 8 ομελέτες με 1 αυγό, λίγο γάλα, 25 γρμ. αλεύρι έκαστη.  Τηγανίζουμε τα κολοκύθια 200 γρμ. ψιλοκομμένα. Όταν ροδίσουν αφαιρούμε το λάδι και ρίχνουμε 200 γρμ. ανθόγαλο, 100 γρμ. γάλα, αλάτι, πιπέρι μέχρι να δέσουν.  Βάζουμε στο πιάτο μια ομελέτα, επάνω τα κολοκύθια, ανθότυρο και επάνω την άλλη ομελέτα.  Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.