Σπαγγέτι με μπρόκολο και κοτόπουλο | Cretan Food News
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Σπαγγέτι με μπρόκολο και κοτόπουλο

Σπαγγέτι με μπρόκολο και κοτόπουλο

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η CretanFoodNews.gr

Υλικά για τέσσερα άτομα

  • 500γρ. Spagetti
  • 200γρ. Μπρόκολα (ανθός)
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 80ml κρασί λευκό
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 20ml ηλιέλαιο
  • 300γρ. κοτόπουλο μπούτι ξεκοκκαλισμένο
  • 50γρ. φέτα
  • 80ml κρέμα γάλακτος φυτική
  • 200ml ζωμό από κοτόπουλο
  • 50γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια στα ¾ του μέγιστου βρασμού τους, τα κρυώνουμε και τα λαδώνουμε με ηλιέλαιο. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τα μπρόκολα περίπου για 10 λεπτά, με προσοχή να τα ψήσουμε τόσο ώστε να μη λιώσουν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να ψηθεί. Αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τη φέτα και την κρέμα γάλακτος, το μπρόκολο και τα σπαγγέτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και σερβίρουμε.