Σουπιές με ξύδι, μέλι και δενδρολίβανο | Cretan Food News
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Σουπιές με ξύδι, μέλι και δενδρολίβανο

Σουπιές με ξύδι, μέλι και δενδρολίβανο

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σουπιές μικρές
  • 200 γρμ. ελαιόλαδο
  • 100 γρμ. ξύδι
  • 50 γρμ. μέλι
  • 50 γρμ. δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις περνάμε από καυτό λάδι. Τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί. Στο λάδι βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το μέλι και το δενδρολίβανο να βράσουν 5 λεπτά. Το περιχύνουμε στις σουπιές και τις βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.