Σαρικόπιτες με μέλι | Cretan Food News
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Σαρικόπιτες με μέλι

Σαρικόπιτες με μέλι

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η CretanFoodNews.gr

Υλικά

  • 250 γρμ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γρμ. ρακί
  • 25 γρμ. λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρμ. νερό
  • 400 γρμ. ξινή μυζήθρα
  • 300 γρμ. μέλι ή πετιμέζι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το λεμόνι, το αλάτι, το νερό και τη ρακί και φτιάχνουμε το ζυμάρι. Με το ζυμάρι ανοίγουμε φύλλο 2 χιλιοστών, μήκους 40 εκατοστών και πλάτους 4 πόντων περίπου.
Βάζουμε τη μυζήθρα στη μέση, το κλείνουμε και το τυλίγουμε όπως το σαλιγκάρι, το τηγανίζουμε και το περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι όσο είναι ζεστό.