Ριζοσαλάτα με λαχανικά, τηγανιτό αυγό και χοιρομέρι | Cretan Food News
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Ριζοσαλάτα με λαχανικά, τηγανιτό αυγό και χοιρομέρι

Ριζοσαλάτα με λαχανικά, τηγανιτό αυγό και χοιρομέρι

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 250γρ. ρύζι
  • 100γρ. αρακάς βρασμένος
  • 150γρ. καρότο βρασμένο, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 3 αυγά τηγανιτά κομμένα σε ροδέλες
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 50γρ. τριμμένο ανθότυρο
  • 80γρ. καπνιστό χοιρομέρι
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για περίπου 18-20 λεπτά, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε.  Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το ρύζι και τα μπαχαρικά. Σε ένα μικρό τηγανάκι, λεπτοκόβουμε το χοιρομέρι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε τα υλικά μας στο μπολ και σερβίρουμε με το ψιλοκομμένο αυγό και το καπνιστό χοιρομέρι.