Προϊόντα βασισμένα στο Αβοκάντο από την Avoel | Cretan Food News
Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Προϊόντα βασισμένα στο Αβοκάντο από την Avoel

Προϊόντα βασισμένα στο Αβοκάντο από την Avoel

CFN

Το Αβοκάντο ως καλλιέργεια ήρθε στην Κρήτη πριν 45 περίπου χρόνια. Ευδοκιμεί μόνο στη Δυτική πλευρά του Νησιού επειδή ως υποτροπικό είναι ευαίσθητο στις πολύ καλές αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού, και έδαφος που να μην συγκρατεί την Υγρασία.

Είναι από τη Φύση Βιολογικό γιατί δεν έχει φυσικούς εχθρούς όπως ο δάκος της ελιάς ή τα έντομα που συναντάμε πολύ στα αμπέλια και τα οπωροκηπευτικά λόγω της σκιάς που δημιουργούν τα φύλλα του.

Η φυσική  βουτυρώδης γεύση και υφή του χρησιμοποιείται στην Υψηλή μαγειρική και εστίαση. Ωστόσο ο καταναλωτής δεν είχε την δυνατότητα έως σήμερα να απολαύσει προϊόντα βάσης με Αβοκάντο λόγω του μεγάλου κόστους επεξεργασίας αλλά και της ιδιότητας μετά από λίγο να μαυρίζει από ένα μύκητα που συναντάμε στα περισσότερα φρούτα αλλά που στο αβοκάντο είναι περισσότερο  ανεπτυγμένος από οτιδήποτε άλλο.

Η Κρητική Εταιρεία Avoel πρωτοπορώντας σε επιστημονική έρευνα, κατάφερε να επεξεργαστεί το Αβοκάντο, και να δημιουργήσει μια σειρά από συνοδευτικά με ιδιαίτερες  κρητικές γεύσεις, και ξεχωριστές μεταξύ τους χρήσεις:

  • Avoel (Αβοκάντο με μυρωδικά & λεμόνι) για τη σαλάτα, το ψάρι, το πράσινο σάντουιτς, με λίγο ελαιόλαδο στα μακαρόνια ως μια κρητική φυτική αλ πέστο. Το προϊόν είναι νηστήσιμο.
  • Avoel (Αβοκάντο με Φέτα & Ελιά και Κρητικό ξύδι) για συνοδευτικό με κρέας, στο φαγητό κατσαρόλας ή ταψιού, με λουκάνικα, ως dip με μπύρα ή κρασί, στο σάντουιτς ή σε καναπέ με σολομό, ή προσούτο.
  • Avoel (Αβοκάντο με μαύρη σοκολάτα) για την φρυγανιά, την κρέπα, την βάφλα ή σε κέικ και γλυκά για προσθήκη γεύσης. Νηστήσιμη φρουτώδης υγιεινή επιλογή για να μην χρησιμοποιούμε τρόφιμα βασισμένα σε σκόνη και  ζωικά λίπη.

Συμπέρασμα. Όλα τα ευεργετικά στοιχεία του Αβοκάντο σε πλούσιες gourmet γεύσεις, με ξεχωριστή ιδιαιτερότητα γι αυτούς που θέλουν υγιεινή διατροφή και παράλληλα  πλούσια γεύση συνοδευτικού.

Η Εταιρεία Avoel βραβεύτηκε στο Παρίσι τον Νοέμβριο 2014 με παγκόσμια διάκριση καινοτομίας μιας και το αβοκάντο δεν είχε επεξεργαστεί φρέσκο  πουθενά παγκοσμίως .

Τα προϊόντα Avoel θα βρείτε στα ψυγεία της Αλυσίδας Χαλκιαδάκη για την Κρήτη, στην Αλυσίδα Θανόπουλου στα Βόρεια προάστια της Αττικής,  στα καταστήματα Γεύσεις Κρήτης σε Χαλάνδρι και Γλυφάδα, και σε επιλεγμένα delicatessen της Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε http://www.avoel.com

Βρείτε την επιχείρηση στο Facebook: AVOEL Cretan Avocado Products

Εταιρικό Προφίλ: 
Προϊόντα βασισμένα στο Αβοκάντο