Πατατόσουπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι | Cretan Food News
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Πατατόσουπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πατατόσουπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 45'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μια συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της η Cretan Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 500γρ. πατάτες καθαρισμένες
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Μισή μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
  • 40ml λευκό κρασί
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 300ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τη μαραθόριζα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κόβουμε σε τέταρτα τις καθαρισμένες πατάτες και τις προσθέτουμε και αυτές στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να σοταριστούν και αυτές και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Μόλις αρχίζουν να λιώνουν οι πατάτες βάζουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Τέλος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μετά από 3 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι