Πατατοκεφτέδες με γλυκοκολοκύθα, φρέσκο τυρί και σιρόπι Dinapoja! | Cretan Food News
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Πατατοκεφτέδες με γλυκοκολοκύθα, φρέσκο τυρί και σιρόπι Dinapoja!

Πατατοκεφτέδες με γλυκοκολοκύθα, φρέσκο τυρί και σιρόπι Dinapoja!

Συνταγή: www.dinapoja.com
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Cretan Food News και τα προϊόντα Dinapoja (Λικέρ, Σιρόπι, Αρωματισμένη ζάχαρη).

Υλικά

  • 750 γρ. πατάτες, τριμμένες με χοντρό τρίφτη
  • 500 γρ. γλυκοκολοκύθα, τριμμένη με χοντρό τρίφτη
  • 250 γρ. γλυκοκολοκύθα, σε μικρούς κύβους
  • 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
  • 3 κρεμμύδια
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 4 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές σιρόπι μύρτο ή φασκόμηλο-καραμέλα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ.φρέσκο τυρί
  • φρέσκο μελισσόχορτο, ψιλοκομμένο
  • λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τις πατάτες και την τριμμένη γλυκοκολοκύθα και προσθέτουμε το λεμόνι. Τα αφήνουμε λίγη ώρα να στραγγίσουν και τα πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε μαζί με το αλεύρι και τα αυγά στο μίγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τους κύβους της γλυκοκολοκύθας. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε 1 κουταλιά σιρόπι Dinapoja.
Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί με το γιαούρτι και προσθέτουμε το υπόλοιπο σιρόπι και το μελισσόχορτο.
Σε καυτό λάδι, στρώνουμε με ένα κουτάλι λίγο χυλό και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Σερβίρουμε με τους γλασαρισμένους κύβους γλυκοκολοκύθας και με το αρωματισμένο φρέσκο τυρί και γαρνίρουμε με φύλλα μελισσόχορτου.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την Dinapoja