Παραδοσιακή Ταβέρνα «Σκαπάνης» | Cretan Food News
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Παραδοσιακή Ταβέρνα «Σκαπάνης»

Παραδοσιακή Ταβέρνα «Σκαπάνης»

CFN

Σε υψόμετρο 1000 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, αγναντεύοντας τη πανοραμική θέα προς το καταπράσινο κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου και τα βουνά της Δίκτης βρίσκεται από το 1996 η Παραδοσιακή Ταβέρνα «Σκαπάνης».

Στον χώρο μας εκτός από την φανταστική θέα μπορείτε καθημερινά να απολαύσετε τον καφέ σας και λαχταριστά  γλυκά φτιαγμένα από εμάς. Μηλόπιτα, Πορτοκαλόπιτα με παγωτό και Λασιθιώτικες μυζηθρόπιτες με μέλι είναι κάποιες από τις επιλογές.

Στην κουζίνα μας  μαγειρεύουμε αποκλειστικά με αγνό παρθένο ελαιόλαδο δικής μας παραγωγής. Λασιθιώτικα τυριά, ντολμαδάκια εποχής, λουκάνικο της γιαγιάς και απάκι, αίγα κοκκινιστή με μακαρόνια και χοιρινή γουρουνοπούλα στο φούρνο με λεμονάτες πατάτες είναι τα πιο αγαπημένα πιάτα. Στον καιρό τους θα βρείτε και τα φασόλια του Οροπεδίου Λασιθίου τα γνωστά ΄΄Ασπροκόλια'', ομελέτα με παστοφάσουλα και ομελέτα με τσιμούλια. Συνταγές από τα παλιά, αγαπημένες όμως, που ξυπνούν θύμησες και ταξιδεύουν το μυαλό χρόνια πίσω σε άλλες εποχές. Το κέρασμα στο τέλος του γεύματος πλούσιο και αντάξιο της Λασιθιώτικης φιλοξενίας.

Στον δίπλα χώρο μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας και να θαυμάσετε τη Συλλογή μας από τα Παλιά. Να περιπλανηθείτε και να γνωρίσετε - Το Σπίτι του Αγρότη, Τη Μάντρα του Βοσκού και το σιδερένιο Ανεμόμυλο του Οροπεδίου Λασιθίου, έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. .  

Όποιος κι αν είναι ο λόγος της επίσκεψής σας στο Οροπέδιο Λασιθίου  θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά και να σας εξυπηρετήσουμε.

Πως θα φτάσετε  
- Ερχόμενοι από Άγιο Νικόλαο ή Νεάπολη θα μας βρείτε τρία χιλιόμετρα πριν το Μέσα Λασίθι.
- Από Ηράκλειο θα ακολουθήσετε τη διαδρομή ανάμεσα στα χωριά  Πινακιανό – Λαγού - Τζερμιάδο – Μαρμακέτο – Μέσα Λασίθι περνώντας το χωριό στα τρία χιλιόμετρα.

Βρείτε την επιχείρηση στο facebook: Skapanis Family Spot – Since 1996