Παραδοσιακά κρητικά Χορτοπιτάκια Τηγανιού! | Cretan Food News
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Παραδοσιακά κρητικά Χορτοπιτάκια Τηγανιού!

Παραδοσιακά κρητικά Χορτοπιτάκια Τηγανιού!

Συνταγή: ΧΙΩΤΑΚΗΣ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μια συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της η Cretan Food News με προϊόντα ζύμης ΧΙΩΤΑΚΗΣ

Υλικά

  • 1 Πακέτο ( 30 τεμάχια) Φύλλο Καλιτσουνιού  ΧΙΩΤΑΚΗ
  • 350γρ. Σπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
  • 150γρ. Κρεμμύδια
  • 80γρ. Δυόσμο (καθαρισμένος)
  • 70γρ. Ελαιόλαδο
  • 50γρ. Μάραθα (καθαρισμένα)
  • 50γρ. Αλεύρι
  • 10γρ. Αλάτι
  • Λίγο Πιπέρι

Παρασκευή γέμισης
Ανακατεύουμε (με ένα κουτάλι) όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
 
Εκτέλεση
Μοιράζουμε την γέμιση σε όλα τα φύλλα και τα κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τηγανίζουμε σε λίγο καυτό ελαιόλαδο για 1 λεπτό περίπου και από τις 2 πλευρές