Παλικάρια ή Ψαροκόλυβα. | Cretan Food News
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Παλικάρια ή Ψαροκόλυβα.

Παλικάρια ή Ψαροκόλυβα.

Cretan Food News
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 100 γρ. ρεβίθια
  • 100 γρ.  φασόλια μέτρια λευκά ξερά
  • 100 γρ.  φασόλια μαυρομάτικα
  • 100 γρ . φακές
  • 100 γρ.  κουκιά
  • 100 γρ . σιτάρι
  • 50 γρ.  ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μύτες από παπούλες (γκαμπλιές ή ψαρές)
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 40 γρ.  χυμό λεμόνι
  • Αλάτι και  πιπέρι

 
Προετοιμασία
Από  το προηγούμενο βράδυ πρέπει να έχουμε βάλει στο νερό τα  όσπρια που χρειάζονται να μαλακώσουν, δηλαδή,  τα ρεβίθια, το σιτάρι και τα φασόλια . Αφαιρούμε από τα κουκιά  την φύτρα, (το επάνω μέρος του φλοιού ), καθαρίζουμε και  ξεπλένουμε τις φακές.

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα όσπρια  (το κάθε  είδος ξεχωριστά ) σε καθαρό νερό κάθε φορά. Όταν βράσουν όλα, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης και τα σουρώνουμε. Όταν τα όσπρια κρυώσουν καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις μύτες από τις παπούλες , τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε και  τα σερβίρουμε αφού τα έχουμε αφήσει  να μαριναριστούν για 2 ώρες.

Tips: 
Μπορούμε να προσθέσουμε καρπούς από φρέσκα κουκιά.
Εάν δεν βρούμε μύτες από παπούλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.