Παγωμένο γιαούρτι ή Frozen yogurt, όπως καθιερώθηκε, με άρωμα μέλι και μπανάνα! | Cretan Food News
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Παγωμένο γιαούρτι ή Frozen yogurt, όπως καθιερώθηκε, με άρωμα μέλι και μπανάνα!

Παγωμένο γιαούρτι ή Frozen yogurt, όπως καθιερώθηκε, με άρωμα μέλι και μπανάνα!

Συνταγή: Ελένη Μαραγκάκη
Χρόνος Προετοιμασίας: 260'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Το παγωμένο γιαούρτι έγινε από μικρούς και μεγάλους αγαπημένη επιλογή! Η συνταγή που προτείνουμε έχει σαν βάση το γιαούρτι σε έναν υπέροχο συνδυασμό με το μέλι και την μπανάνα.

Ένα αγνό, δροσιστικό και γευστικό σνακ ή επιδόρπιο που μπορεί να αγαπηθεί εύκολα απ τα παιδιά. Αν το θέλουν λίγο πιο γλυκό προσθέστε λίγο μέλι παραπάνω. Είναι προτιμότερο αυτό από το να ζητήσουν με επιμονή ένα οποιοδήποτε παγωτό.
 
Υλικά

  • 3 μεσαίες μπανάνες κρητικές
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 ασπράδια αυγού χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να το χρωματίσετε.

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις μπανάνες. Τις αναμιγνύουμε με το χυμό λεμονιού, το μέλι  και το κονιάκ και τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα.
Χτυπάμε τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα σε σιδερένιο μπολ.
Βάζουμε το μίγμα με τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.
Στο μπολ με τη μαρέγκα προσθέτουμε σιγά σιγά το γιαούρτι και ανακατεύουμε  απαλά, με σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε το μίγμα με τις μπανάνες και συνεχίζουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, χτυπώντας ξανά το μίγμα ανά μισή ώρα.