Ντοματόσουπα με μαραθόριζα και φρέσκο θυμάρι | Cretan Food News
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Ντοματόσουπα με μαραθόριζα και φρέσκο θυμάρι

Ντοματόσουπα με μαραθόριζα και φρέσκο θυμάρι

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 ντομάτες ώριμες (βγάζουμε τον εξωτερικό φλοιό και τα σπόρια)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 4 φύλλα θυμάρι φρέσκο
  • 1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • 500ml ζωμό λαχανικών
  • 50γρ. πελτές ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, τη μαραθόριζα και τον πελτέ. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών και το θυμάρι. Μετά από 20 λεπτά βρασμού αφαιρούμε το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το μίγμα στο μπλέντερ ή στο θερμομίξερ και σερβίρουμε.