Μπρουσκέτα με μυζήθρα, ντομάτα, κίτρινη πιπεριά και βασιλικό | Cretan Food News
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Μπρουσκέτα με μυζήθρα, ντομάτα, κίτρινη πιπεριά και βασιλικό

Μπρουσκέτα με μυζήθρα, ντομάτα, κίτρινη πιπεριά και βασιλικό

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 15'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η CretanFoodNews.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μπακέτα μισού κιλού
  • 100γρ. μυζήθρα φρέσκια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μισές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 8 φύλλα βασιλικού
  • 20γρ. αλάτι
  • 5γρ.  πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε από την μπαγκέτα 8 φέτες ψωμιού με πλάγια κοπή. Τρίβουμε πάνω  στο ψωμί την σκελίδα του σκόρδου και το αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 2 λεπτά.

Σε ένα μπολ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο βάζουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, την κίτρινη πιπεριά, λίγο αλάτι και εάν θέλουμε λίγο πιπέρι. Τα ανακατεύουμε λίγο να λαδωθούν.
Στο φρυγανισμένο ψωμί αλείφουμε την μυζήθρα, προσθέτουμε τα λαχανικά, προσπαθούμε να μην έχει μείνει πολύ λάδι πάνω τους, και σερβίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού στο καθένα.