Μους φράουλας με άρωμα μαστίχας | Cretan Food News
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Μους φράουλας με άρωμα μαστίχας

Μους φράουλας με άρωμα μαστίχας

Συνταγή: Ντίνα Νικολάου από το www.dinanikolaou.gr
Χρόνος Προετοιμασίας: 20'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Συνδυάζουμε δύο έντονες ευωδιές, της φράουλας και της μαστίχας, σε μια μους ιδιαίτερα ανάλαφρη, με «σπιτική» υφή. Το γιαούρτι αντικαθιστά θαυμάσια την κρέμα γάλακτος σε ορισμένες μους, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε το άφοβα.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό ώριμες φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 ml μαστιχόνερο (το βρίσκουμε στα ειδικευμένα καταστήματα με προϊόντα μαστίχας και σε πολλά παντοπωλεία και ντελί)
  • ασπράδια από 3 αυγά μεγάλου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
  • λίγη ψιλοκοπανισμένη μαστίχα Χίου, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Λιώνω τις φράουλες στο μύλο λαχανικών ή με ένα πιρούνι ή με το πρες-πουρέ, αποφεύγω όμως το μπλέντερ για τη συνταγή αυτή καθώς θέλω σπιτική, χειροποίητη υφή. Μεταφέρω τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και ρίχνω το μείγμα στον πολτό φράουλας.  Προσθέτω το μαστιχόνερο και ανακατεύω πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ομοιογενές, όχι εντελώς λείο. 

Χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτω στο μείγμα φράουλας σε δυο-τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της. 
Μοιράζω τη μους σε χαμηλά ποτήρια και πασπαλίζω κάθε μερίδα με ελάχιστη σκόνη μαστίχας. Βάζω τις μους στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξουν. Τις σερβίρω κρύες, και, αν θέλω, διακοσμώ με μερικές λεπτές φετούλες φράουλας.