Μιλφέιγ με μασκαρπόνε και φράουλες | Cretan Food News
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μιλφέιγ με μασκαρπόνε και φράουλες

Μιλφέιγ με μασκαρπόνε και φράουλες

Πηγή:www.driskas.com
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 8 άτομα

  • 1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση ζαχαροπλαστικής και φυτική)
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 δόση βανίλια σκόνη
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 12 φράουλες
  • ½ φλιτζάνι ψημμένη και τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • σιρόπι φράουλας
  • αντικολλητική λαδόκολλα

Εκτέλεση
Αφήνετε το φύλλο της σφολιάτας να ξεπαγώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και το απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα. Τρυπάτε το φύλλο με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια για να μη φουσκώσει και το ψήνετε στους 170ο C για 45 – 50 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα.

Στο ενδιάμεσο, αν φουσκώσει όσο ψήνεται, το ξανατρυπάτε με το πιρούνι. Το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε μερίδες.

Ανακατεύετε το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Χτυπάτε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύετε με το μείγμα του μασκαρπόνε

Κόβετε το φύλλο της σφολιάτας σε μικρότερα κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε και στρώνετε δύο στρώσεις κρέμας ανάμεσα σε τρία φύλλα σφολιάτας. Σκεπάζετε το τελευταίο φύλλο με λίγη κρέμα, τρίβετε λίγη σφολιάτα και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και αμυγδαλόψιχα

Γαρνίρετε με το σιρόπι, τις φράουλες ψιλοκομμένες και σερβίρετε.