Λευκή ρεβιθάδα | Cretan Food News
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Λευκή ρεβιθάδα

Λευκή ρεβιθάδα

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 90'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 καρότα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από τρία λεμόνια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού corn flour
  • 70ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα κύμινο
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

 Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει τα ρεβίθια στο νερό για να φουσκώσουν σε αναλογία με το νερό 1/5.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρεβίθια. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τα ρεβίθια. Προσθέτουμε τη δάφνη και τα αφήνουμε να βράσουν. 15 λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα ρεβύθια, ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολάκι το corn flour με το λεμόνι (δεν πρέπει να έχει σβόλους). Λίγο πριν κλείσουμε το μάτι του φαγητού, προσθέτουμε το corn flour με το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Tips: 
Εάν δεν βάλετε αρκετό νερό στα ρεβίθια δεν θα φουσκώσουν γρήγορα