Λαζάνια με κιμά | Cretan Food News
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Λαζάνια με κιμά

Λαζάνια με κιμά

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η CretanFoodNews.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό λαζάνια
  • 200γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 100ml λευκό κρασί
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 200ml νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  •  1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 15 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με όλο το ελαιόλαδο τον μοσχαρίσιο κιμά. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά του, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον πελτέ. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, όλα τα μπαχαρικά, 200ml νερό και το αφήνουμε να ψηθεί. Ο κιμάς θα είναι έτοιμος περίπου σε 30 λεπτά.
Πριν στρώσουμε τον κιμά στο ταψί αφαιρούμε τους κόκκους από το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης.
Σε ένα μέτριο ταψί τοποθετούμε σε στρώσεις τα λαζάνια και τον κιμά. Ξεκινάμε με τα λαζάνια ,προσθέτουμε κιμά, βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια και πάλι κιμά και τελειώνουμε με τρίτη στρώση λαζάνια και προσθέτουμε και την τελευταία ποσότητα κιμά. Στο τέλος πασπαλίζουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Κόβουμε τα κομμάτια και σερβίρουμε αφού πρώτα έχει κρυώσει λιγάκι.