Κρητικό «παστίτσιο» με σπαγγέτι, λουκάνικα και κρητικά τυριά | Cretan Food News
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Κρητικό «παστίτσιο» με σπαγγέτι, λουκάνικα και κρητικά τυριά

Κρητικό «παστίτσιο» με σπαγγέτι, λουκάνικα και κρητικά τυριά

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 45'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 500γρ. σπαγγέτι Νο5
  • 200γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 150γρ. λουκάνικα με πράσο
  • 2 ντομάτες μέτριες ώριμες χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 100γρ. ανθότυρος τριμμένος
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 20γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 50ml κρέμα γάλακτος

 
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι χωρίς ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Βράζουμε τα σπαγγέτι στα 2/3 του μέγιστου ψησίματός τους, Τα κρυώνουμε και τα βουτυρώνουμε. Σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί ανακατεύουμε τα σπαγγέτι, την κρέμα γάλακτος και το μίγμα από τα λουκάνικα, προσθέτουμε το τυρί στην κορυφή των μακαρονιών και γκραντινάρουμε στον φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά.