Κρητική τριλογία (μέρος 2ο) | Cretan Food News
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Κρητική τριλογία (μέρος 2ο)

Κρητική τριλογία (μέρος 2ο)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μαραγκουδάκης – Bartender στο Barrio στο Ρέθυμνο

Το ταξίδι μου στα στενάκια του Ρεθύμνου συνεχίζεται και εγώ εκτός από εικόνες γεμίζω και από μυρωδιές..

Προχθές ένας φίλος ερχόμενος από ένα χωριό, μου έφερε πολλά φρούτα και λαχανικά. Μύρισε καλοκαίρι!

Ανοίγοντας τις σακούλες, αμέσως άρχισα να σκέπτομαι συνδυασμούς  για ένα δροσερό και καλοκαιρινό cocktail.. ..

Δυο υλικά μου κίνησαν πολύ την περιέργεια ο μυρωδάτος δυόσμος  και τα ακτινίδια ,μου είπε «όλα είναι δικής μου παραγωγής»!  Χαμογέλασα και αμέσως τον πήγα στο μαγαζί στο όποιο εργάζομαι.. Πηρά τα υλικά, έφτιαξα φρέσκο πουρέ ακτινίδιο, πρόσθεσα μέσα στο shaker βιολογική ρακί, δυόσμο, σπιτικό σιρόπι βανίλιας και lime !

Αυτό ήταν! Μύρισε θάλασσα σε εξωτικό νησί! Η πρόκληση έτοιμη στο ποτήρι!
 
ΣΥΝΤΑΓΗ " EL DESAFIO"

  • 50ml βιολογική ρακί
  • 50ml φρέσκο πουρέ ακτινίδιο
  • 20ml σπιτικό σιρόπι βανίλιας
  • 5ml lime
  • 2 φύλλα δυόσμου

ΜΕΘΟΔΟΣ
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο shaker , χτυπάμε δυνατά και στη συνέχεια διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι double old fashion. Γαρνίρουμε με κορυφή δυόσμου και κομμάτι από ακτινίδιο.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το Barrio