Κρητικές ταλιατέλες με άρωμα Αυγούστου! | Cretan Food News
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Κρητικές ταλιατέλες με άρωμα Αυγούστου!

Κρητικές ταλιατέλες με άρωμα Αυγούστου!

Συνταγή: Ελένη Μαραγκάκη
Χρόνος Προετοιμασίας: 90'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Για τις φρέσκιες ταλιατέλες χρησιμοποιούμε το κρητικό ζυμάρι που γίνεται με υλικά που χαρακτηρίζουν την κουλτούρα της Κρήτης

  • 500 γρ αλεύρι,
  • 220 γρ νερό,
  • 2 κ.σ. ρακί,
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα αλάτι.

Ζυμώνουμε τα υλικά μας και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με το εργαλείο χάραξης με δοντάκια κόβουμε τις ταλιατέλες σε πλάτος ½ εκατοστό. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
 
Για τη σάλτσα με άρωμα Αυγούστου, χρησιμοποιούμε φρέσκα λαχανικά και αρώματα ως εξής:

  • ½  κούπα ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δύο
  • 1 μεσαίο φρεσκοξηραμένο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • Ι νεκταρίνι κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 3 κούπες καλαμπόκι
  • 1.κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. στακοβούτυρο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη και 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. σινάπι σκόνη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στο ελαιόλαδο χρυσίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε ώσπου να χάσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το καλαμπόκι με λίγο νερό για να ψηθεί και μόλις αχνίσει προσθέτουμε το μηλόξιδο, το στακοβούτυρο, τον κόλιανδρο και το σινάπι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα μας.
Αφαιρούμε το σκόρδο.
Βράζουμε τις φρέσκιες ταλιατέλες μόνο πέντε λεπτά και τις σουρώνουμε ρίχνοντας κρύο νερό.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει κι απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ, αυγουστιάτικο, νηστίσιμο πιάτο!