Κρεατότουρτα Κρήτης | Cretan Food News
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Κρεατότουρτα Κρήτης

Κρεατότουρτα Κρήτης

Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας
Χρόνος Προετοιμασίας: 160'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 κιλό κατσίκι
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 100 γρμ. στάκα
  • 100 γρμ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρμ. σουσάμι

Υλικά για το ζυμάρι

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 30 γρμ. μαγιά μπύρας
  • 2 αυγά
  • 100 γρμ. ελαιόλαδο
  • 100 γρμ. γιαούρτι
  • 100 γρμ. γάλα
  • ζωμό από κατσίκι όσο σηκώσει
  • 1 πρέζα δυόσμο

 
Εκτέλεση
Βράζουμε το κατσίκι καλά. Το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε. Φτιάχνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε το φύλλο. Σε ένα ταψί τοποθετούμε ένα φύλλο, το οποίο κατά μήκος και κατά πλάτος, πρέπει να περισσεύει από το ταψί περισσότερο από 5 πόντους.
Στρώνουμε το 1/3 από το κρέας και το 1/3 από την μυζήθρα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για 3 φορές. Αλείφουμε με στακοβούτυρο, σκεπάζουμε με το τελευταίο ζυμάρι, το αυγώνουμε, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 160ο C.