Κουνελάκι κρασάτο με ρίγανη | Cretan Food News
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Κουνελάκι κρασάτο με ρίγανη

Κουνελάκι κρασάτο με ρίγανη

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1500 γρ. κουνέλι
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 5 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 350 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Μπαχάρι σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνη

Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν αρχίζει και ζεσταίνεται βάζουμε το κουνέλι να σοταριστεί ανακατεύοντας συχνά να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις σοταριστούν και αυτά σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού προσθέτουμε των ζωμό λαχανικών, το κύμινο, το μπαχάρι, τη δάφνη και το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά ώσπου να ψηθεί το κουνέλι. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και την φρέσκια ρίγανη.