Κατσικάκι με λάπαθα αυγολέμονο | Cretan Food News
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Κατσικάκι με λάπαθα αυγολέμονο

Κατσικάκι με λάπαθα αυγολέμονο

Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό κατσικάκι παϊδάκια ή σπάλα
  • 1 κιλό λάπαθα και σπανάκι
  • 4 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 150 γρμ. ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο άνηθο
  • ½ ποτήρι κρασί άσπρο

 
Εκτέλεση
Κόβουμε τα παϊδάκια σε πάχος 1 εκατ.  Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα παϊδάκια.  Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα λάπαθα με το σπανάκι.  Συμπληρώνουμε με υγρά.  Όταν ψηθούν κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε μέσα στο κατσικάκι με τον άνηθο ψιλοκομμένο