Κατσικάκι με ασκολύμπρους αυγολέμονο | Cretan Food News
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Κατσικάκι με ασκολύμπρους αυγολέμονο

Κατσικάκι με ασκολύμπρους αυγολέμονο

Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας
Χρόνος Προετοιμασίας: 75'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία παραδοσιακή κρητική συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες της, η Cretan Food News

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό κατσικάκι
  • 1 κιλό ασκολύμπρους
  • 4 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 150 γρμ. ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο άνηθο
  • ½ ποτήρι κρασί άσπρο
  • αλάτι, πιπέρι

 
Εκτέλεση
Κόβουμε το κατσικάκι κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κατσικάκι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τους ασκολύμπρους.  Τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε υγρά.  Όταν ψηθούν κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε μέσα στο κατσικάκι με τον ψιλοκομμένο άνηθο.