Καλοκαιρινή Κολοκυθόπιτα! | Cretan Food News
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Καλοκαιρινή Κολοκυθόπιτα!

Καλοκαιρινή Κολοκυθόπιτα!

Συνταγή: Ελένη Μαραγκάκη
Χρόνος Προετοιμασίας: 45'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Δεν είναι μόνο καλοκαιρινή, δεν είναι απλά μυρωδάτη, είναι υγιεινή, είναι για όλες τις ώρες της ημέρας και πανεύκολη στην προετοιμασία! Η κολοκυθόπιτα που συστήνουμε είναι χωρίς φύλλο και τη συνοδεύουμε προαιρετικά με φρέσκο γιαούρτι.

Υλικά

  • 4 κούπες κολοκύθια μετρίου μεγέθους περασμένα από τον τρίφτη (μεσαίες τρυπούλες)
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 μπέικιν
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Μια κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές δυόσμο
  • 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα άσπρο σκληρό τυρί
  • 1/2 κούπα φέτα
  • 1 κουταλιά αλάτι (εκτός αυτό που θα βάλουμε στα κολοκύθια)
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • Σουσάμι

 
Πως την ετοιμάζουμε.
Τρίβουμε σε τρυπητό τα κολοκύθια και αφού τα αλατίσουμε ελαφριά τα στραγγίζουμε με τα χέρια ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μια μπολιέρα ρίχνουμε τα κολοκύθια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τα λοιπά μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι και σε άλλη μπολιέρα ανακατεύουμε τα άλευρα και το μπέικιν. 

Ενώνουμε τα δύο διαφορετικά μίγματα σε μια μπολιέρα και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα. 

Σε μπολιέρα χτυπάμε τα αυγά, πρώτα τα ασπράδια και μετά ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους. Ενσωματώνουμε στο τέλος τα αυγά και με απαλές κινήσεις με το κουτάλι αναμειγνύουμε για να έχουμε μια αφράτη πίτα.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε σε αυτό το μίγμα μας. Ισιώνουμε την επιφάνεια με λάδι με μια σπάτουλα ή κουτάλι και πασπαλίζουμε πολύ σουσάμι.

Προθερμαίνουμε για 15 λεπτά τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στην ένδειξη αερόθερμο και ψήνουμε την πίτα μας έως να χρυσίσει η επιφάνεια και να είναι στεγνό το μίγμα.

Τοποθετούμε το ταψί να κρυώσει πάνω σε σχάρα και ραντίζουμε την επιφάνεια ελαφρά με λίγο νερό.

Συντηρούμε από τη δεύτερη μέρα (αν μείνει!) στο ψυγείο σε κλειστό μπολ ώστε να κρατήσει τα αρώματα της.